Lica i naličja disfunkcionalne obitelji u "Vrtlogu života" - Matijašević, Željka (Array, 2007)
Članak obrađuje film Sama Mendesa "Vrtlog života" u kontekstu tradicije američkih filmova o disfunkcionalnim obiteljima preko jungovskih, lakanovskih i feminističkih teorijskih perspektiva.