"Druže Tito, mi ti se kunemo". Uloga glazbe na proslavi Dana mladosti u Kumrovcu - Rubić, Tihana (Array, 2006)
Na temelju terenskog istraživanja (provedenog u Kumrovcu 2004. godine), relevantne literature i vlastitih sjećanja na život u socijalizmu, ovim radom autorice nastoje razmotriti ulogu glazbe, razlučujući simbolicko i praksu, kao sastavnice politizacije mjesta. Predmet istraživanja bila je glazba koja se puštala i izvodila na proslavi Dana mladosti u Kumrovcu. Autorice su glazbu promatrale kao medij koji sudionike potiče na (pr)oživljavanje kolektivnog pamćenja te individualnih iskustava i sjećanja na život u socijalizmu. Pritom autorice raspravljaju o tome kako su cjelovitije razumijevanje događanja u Kumrovcu stekle upravo bilježeći spontanu glazbenu izvedbu.