Profesor Ramiro Bujas - Utemeljitelj hrvatske psihologijske znanosti - Matešić, Krunoslav, Pavlina, Želimir (Array, 2004)
Rad je objavljen i u Zborniku Učiteljske akademije u Zagrebu (ISSN 1332-0513).