Konceptualna metafora "život je kazalište" u hrvatskoj i ruskoj frazeologiji - Hrnjak, Anita (2006)
Konceptualna metafora "život je kazalište" u velikoj je mjeri produktivna i u hrvatskoj i u ruskoj frazeologiji. Najveći broj frazema utemeljenih na ovoj metafori uspoređuje čovjekov život s predstavom, scenom ili glumom.
Projekt MZOS
HRV