Znanstveni vidici Francesca Carrare - Špikić, Marko (Array, 2006)
Predgovor hrvatskom prijevodu knjige splitskog arheologa i konzervatora Francesca Carrare o geografiji, etnografiji i prirodoslovlju Dalmaciji, koja je tiskana u sveščićima od 1846. do 1848.