Matematičke metode u lingvistici - Tadić, Marko (Array, 2005)
U članku se daje pregled osnovnih matematičkih metoda u lingvistici: numeričkih i nenumeričkih. Također se opisuje postanak, mjesto i uloga algebarske lingvistike kao i primjena statistike u jeziku.