Proučavanje antroponimije u 20. stoljeću - Frančić, Anđela (2006)
Uvodni je kratak osvrt na djelo Pavla Rittera Vitezovića, te na Daničićev pristup antroponimijskoj građi pri uvrštavanju u Akademijin rječnik. Središnji je dio rada pregled važnijih radova antroponomastičke tematike objavljenih tijekom 20. stoljeća i najistaknutijih hrvatskih antroponomastičara. U završnome se dijelu rada upozorava na potrebu sustavnijega onomastičkog obrazovanja, timskog rada na organiziranome bavljenju hrvatskom antroponimijom, potrebu izrade onomastičkoga terminološkog rječnika, u sklopu kojeg će se usustaviti i antroponomastička terminologija, te rječnika povijesne i suvremene antroponimije.
Projekt MZOS
HRV