Hungarizmi u međimurskim prezimenima - Frančić, Anđela (Array, 2005)
U radu se analiziraju mađarski elementi u međimurskim prezimenima polazeći od najranijih potvrda da danas. S obzirom na povijesne i zemljopisne činjenice, njihova je pojavnost u međimurskoj antroponimiji pretkaziva. Naglašava se da njihov udio u svekolikome prezimenskom sustavu ne dovodi u pitanje prepoznatljiv i dominantan hrvatski karakter toga sustava.