O ukupnom broju stanovnika slobodnih i kraljevskih gradova Hrvatsko-slavonskog kraljevstva od sredine 16. do početka 18. stoljeća - Petrić, Hrvoje (Array, 2005)
Rad govori o stanovništvu privilegiranih hrvatsko-slavonskih gradova u ranome novom vijeku.