Tito poslije Tita. Kip Josipa Broza kao žarište obrednog ponašanja - Belaj, Marijana (2006)
Kip Josipa Broza Tita u Kumrovcu mjesto je u koje se projiciraju i na kojem se sukobljavaju oprečni politički glasovi. No, polazeći od toga da identiteti nisu u prvome redu pitanje ideja, nego svakodnevne prakse, u radu se nastoje naznačiti odgovori na pitanja što se događa uokolo kipa Josipa Broza i kako on utječe na one koji ga izravno koriste. Rad se temelji na empirijskim podacima prikupljenim tijekom proslave Dana mladosti u Kumrovcu 2004. godine, a kip J. B. Tita zauzima važno mjesto u tom događaju. U susretima sudionika proslave s kipom Josipa Broza uočeno je osobito ponašanje (postupci i pokreti) koje ukazuje na doživljaj kipa izvan njegove fizičke pojavnosti.
Projekt MZOS
HRV-ENG