Brački sir i drugi mliječni proizvodi na Braču - Škrbić, Nevena (Array, 2003)
Autorica daje pregled bračkoga ovčarstva, opisuje preradu sira i drugih mliječnih proizvoda te njihovo konzumiranje. Osvrće se i na trgovanje sirom i praksu plaćanja različitih usluga sirom. Također pokazuje kako sami otočani brački sir smatraju važnom sastavnicom u opisivanju vlastite kulture.