Uspon i pad jednog političkog mjesta iz perspektive lokalnog stanovništva - Rajković, Marijeta (2006)
Ovim radom postavlja se pitanje: kako je živjeti u političkom mjestu kakvo je Kumrovec. Politizacija i depolitizacija mjesta prate se kroz osobna sjećanja, životne priče i stavove samih Kumrovčana, pri čemu se promatra odraz tih procesa na kumrovečku svakodnevicu. Pokazuje se na koji način Kumrovčani sudjeluju u obilježavanju Dana mladosti, u povijesnoj perspektivi. Razmatra se proces konstruiranja kumrovečkog identiteta u odnosu na kreiranje nacionalnog, jugoslavenskog identiteta u drugoj polovici 20. stoljeća. Nastojalo se utvrditi koliko je Titov lik zastupljen u kumrovečkim domaćinstvima, pa time i u samoidentifikaciji Kumrovčana.
Projekt MZOS
ENG