De morte Christi Damjana Beneše - Rezar, Vladimir (Array, 2005)
Rad uvodno donosi osvrt na književnu ostavštinu Damjana Beneše, te analizira rukopisnu tradiciju njegova pjesničkog opusa. Ostatak rada donosi kritičko izdanje epa De morte Christi.