Uvod. Politička mjesta u transformaciji - Hjemdahl, Kirsti Mathiesen; Škrbić Alempijević, Nevena (2006)
U radu se predstavlja fenomenološko istraživanje Dana mladosti u Kumrovcu, pri kojem su etnolozi, povjesničari i drugi znanstvenici promišljali koncept politizacije i depolitizacije mjesta. Raspravlja se o konstruiranju mita o Josipu Brozu Titu i o njegovu rodnu mjestu. Analiziraju se postupci kojima segmenti nekadašnje službene povijesti podliježu kolektivnoj amneziji.
Projekt MZOS
HRV