Nalazište Radovanci u Požeškoj kotlini - Balen, Jacqueline (Array, 2006)
Period srednjeg i kasnog neolitika u Požeškoj kotlini za sada je zastupljen sa 14 lokaliteta sopotske kulture. Tekst obrađuje nalaze s lokaliteta Radovanci, koji uglavnom pripadaju brezovljanskom tipu sopotske kulture.