Profil ubojice u trima dubrovačkim renesansnim tragedijama - Rafolt, Leo (Array, 2006)
U radu se analizira način na koji su motivi ubojstava i krvoprolića prodirali u dubrovačku renesansnu tragediografiju, osobito u tragedije Marina Držića, Frana Lukarevića Burine i Saba Gučetića Bendeviševića. Analiza se usredotočuje na četiri bitna momenta: prvo, na snažan utjecaj senekijanske dramaturgije ; drugo, na funkcije scena nasilja ; treće, na postupke oblikovanja profila ubojica i krvnika ; i četvrto, na psihoprofilaciju tragičkih protagonista.