Najstarija slavenska naselja u južnoj Italiji - Nikolić, Zrinka (2005)
U članku se prikazuju, u hrvatskoj historiografiji nepoznata, prva poznata naselja slavenske populacije u Južnoj Italiji, Devia i Peschici. Naselja su postojala na garganskom poluotoku u prvoj polovini i sredini jedanaestog stoljeća, a spominju se u dokumentima Samostana sv. Marije na otočju Tremiti.
Projekt MZOS
HRV