Oduživanje povijesnog duga: povodom hrvatskog prijevoda Boppeove knjige - Roksandić, Drago (Array, 2004)
Ovim radom raspravlja se o važnosti Boppeova djela za povijest Hrvatske Vojne krajine pod francuskom vlašću (1809-1813) te o autoru i njegovu opusu.