Komparativna historija: izazovi i mogućnosti - Roksandić, Drago (Array, 2004)
Ovim člankom autor vrednuje neke od temeljnih doprinosa razvitku komparativne historije i njezinih metoda u 20. stoljeću u europskoj historiografiji.