Od abecede do crne rupe - Bagić, Krešimir (Array, 2005)
Tekst opisuje poetiku zbirke "Kovine" Stjepana Gulina koja je jedna od ključnih knjiga za razumijevanje pjesničkih koncepata sedamdesetih godina. Gulinov koncept nastaje u međuprostoru razlogaške 'kuće bitka' i ekstatičnih jezičnih igara 'lirskih dekonstrukcionista.