Utjecaji različitih rečeničnih struktura na dječju jezičnu obradu - Jelaska (Babić), Zrinka (Array, 1997)
U radu se prikazuje što je djeci teško u obradi dugih rečenica. Različite su rečenice različito teške. Uzorci su lakoće ponavljanja riječi: značenjska jednostavnost, kontekst, položaj u rečenici.Međuovisnost značenske opterećenosti i uspješnoga ponavljanja manja je kod nepovoljnije reda riječi.