Virtualni realizam - hrvatski post-postmodernizam - Oraić Tolić, Dubravka (2005)
Neka su djela hrvatske knjizevnosti posljednjih desetljeca 20. stoljeca posebno tematizirala problematiku shvacanja zbilje u postmodernisticko doba. Dijalekticnost zbilje artikulirana je jos u davnoj polemici idealisti koga Platona i formalisti koga Aristotela. Autorica se sluzi nizom kulturnih fenomena 20. stoljeca kako bi proanalizirala znacenje pojma virtualnost.
Projekt MZOS
HRV