Dvoglasnik ili dva glasa - Jelaska, Zrinka (2005)
Raspravlja se o položaju dvoglasnika ie u opisima fonološkoga sustava hrvatskoga jezika u suvremenim hrvatskim gramatikama budući da u hrvatskim znanstvenim i stručnim krugovima postoje sporenja je li to diftong ili alternacija različitih glasovnih skupina. Na temelju različitih opisa hrvatskoga jezika i usporedbama s ostalim svjetskim jezicima pokazuje se prednost dvoglasničkoga opisa, ali i vrlo jasno objašnjavaju razlozi sporenja.
Nedostaje podatak o stranicama. (admin.)
Projekt MZOS
HRV