Razgovor s Olgom Oštrić - etnološke priče - Potkonjak, Sanja (Array, 2005)
Tekst donosi osnovne biografske i profesionalne podatke o Olgi Oštrić, zadarskoj etnologinji, koja je najveći dio svog radnog vjeka djelovala kao jedina etnologinja na području između Zrmanje i Krke. Olga Oštrić predstavljena je kroz vlastitu naraciju tj. sjećanja o razlozima zbog kojih je upisala studij etnologije, o počecima rada u poslijeratnom Zadru, kroz crtice iz terenskih istraživanja, priču o ljubavi prema etnografskom filmu, zanimljivosti o uvijetima rada u etnografskom muzeju u nastanku i načinu na koji je grad Zadar dobio svoju etnografsku zbirku. Radom se ukazuje na izniman značaj koji Olga Oštrić ima u kontekstu hrvatske etnologije i donosi osobno viđenje o profesiji etnologinje.