Witold Gombrowicz i njegove drame - Blažina, Dalibor (2005)
Kao pogovor Dramama Witolda Gombrowicza članak rekonstruira životni put poljskog pisca, ukratko opisuje njegova djela, piščevu potragu za formom, kojoj pridaje univerzalno značenje, oblikovanje poetike. Na kraju osvrće se na hrvatsku recepciju Gombrowiczeva djela, ukazujući posebno na domete i vrijednosti kritičkog rada Zdravka Malića.
Projekt MZOS
HRV