Kačićev životopis i Elementa peripathetica - Botica, Stipe (2004)
Autor u prvom dijelu rada predstavlja neke manje poznate detalje iz Kačićeva životopisa, posebno školovanja. U drugom dijelu rada bavi se njegovim filozofskim spisom napisanim za vrijeme i u svrhu Kačićeve profesorske službe te posebno osvjetljava neke točke prvog dijela tog spisa koji je i objavljen pod naslovom: Elementa peripathetica.
Projekt MZOS
HRV