La Croatie entre les Luxembourg et les Habsbourg (1400-1600) - cadre historique - Budak, Neven (Array, 2004)
U tekstu se obrađuje razdoblje borbi za ugarsko-hrvatsko prijestolje, osvajanja Osmanlija i Venecije, te povijest Dubrovačke Republike i Istre u razdoblju omeđenom protudvorskim pokretom i Dugim ratom.