Hrvati u ranom srednjem vijeku - Budak, Neven (Array, 2003)
Poglavlje prikazuje hrvatsku povijest od doseljenja Slavena do vladavine kneza Trpimira, s posebnim obzirom na pitanja etnogeneze, političke organizacije i pokrštavanja.