Grafolingvistika i stari tekstovi: osebujnosti pisanog jezika - Žagar, Mateo (Array, 2005)
U radu se donosi pregled lingvističkih stavova o pisanoj strani jezika, o položaju pisma u lingvistici, i s obzirom na povijesnu i s obzirom na suvremenu lingvistiku. Autor pokazuje kako je važno razlikovati dvije razine: grafematiku od grafetike.