Mir u Hrvatskoj - rezultati istraživanja - Milas, Goran; Rimac, Ivan; Karajić, Nenad (2001)
Tekst iznosi rezultate istraživanja stavova građana Hrvatske o oprostu i pomirenju nakon Domovinskog rata. Stavovi prema Domovinskom ratu i problemima proizašlim iz domovinskog rata razmotreni su kroz: procjene ugroženosti ratom, stavove o Domovinskom ratu, procjenu osobnih žrtava, stavove o statusu veterana i invalida, mnijenje o povratku iseljenih Srba i stavove prema ratnim zločinima i Haškom sudu. Spremnost na pomirenje analizirana je u terminima socijalne distance etničkih i ideoloških skupina, te razmatrani preduvjeti koje građani navode i akoteri koji bi mogli potaknuti proces pomirenja. Među akterima je posebno analizirana uloga Katoličke crkve i Caritasa s pozicija ekumenizma.
Knjiga je objavljena kao dvojezično izdanje na hrvatskom i engleskom jeziku.
HRV