Testirajte svoju inteligenciju - Matešić, Krunoslav (Array, 1997)
Činjenica je da rijetko koji psihologijski pojam izaziva zanimanje tako velikog broja ljudi kao inteligencija. Spominjanje inteligencije, priznavali mi to ili ne, izaziva u svakoga priželjkivanja da je on po toj osobini bolji od ostlaih, ili u najmanju ruku da se nalazi barem malo iznad prosjeka. Ispodprosječnost nitko ne želi i sam je za sebe ne priznaje.