Bibliotečna klasfikacija kao pomagalo u organizaciji znanja - Lasić-Lazić, Jadranka; Slavić, Aida; Banek Zorica, Mihaela (2004)
U radu autorice govore o promjenama u kojima se našlo suvremeno društvo prelaskom iz teritorijalnog, lokalnog, industrijskog uređenja u globalnu, postindustrijsku, informacijsku zajednicu. Ubrazni razvoj informatizacije i sve značajnija uloga intelektualnog kapitala u području rada, otvara i pitanje obučenosti za rad u transformiranim uvjetima. U procesu globalizacije i svjetskog tržišta i u uvjetima snažne konkurencije, znanje postaje najznačajniji faktor u produkciji dobara, ali isto tako, i samo znanje, u Infomracijskoj eri, postaje proizvod. Znanje kao podloga svih dobara koje stvaramo postaje i ono što se kupuje i ono što se prodaje na tržištu. Nakon istraživanja i analize autorice u radu odgovaraju kako u novoj organizaciji infomracija i znanja treba razumijevati, koristiti i učiti bibliotečnu klasifikaciju.
Projekt MZOS
HRV