Između vremenitih i vječnih dobara: Žene u dalmatinskim gradovima u ranom srednjem vijeku - Nikolić, Zrinka (Array, 2004)
U radu se opisuje položaj žena u dalmatinskim gradovima u desetom i jedanaestom stoljeću. U usporedbi s kasnijim vremenom, žene su imale jednaka prava u nasljeđivanju obiteljske imovine koja jsu bila posljedica još prevladavajuće kognatske strukture obitelji koja je jednako vrednovala obje obiteljske linije srodstva.