Istraživačko-obrazovni centar za ljudska prava i demokratsko građanstvo Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: Rezultati i planovi - Spajić-Vrkaš, Vedrana (Array, 2003)
U radu se predstavljaju projekti koje je Centar ostvario: Mreža sveučilišnih centara za ljudska prava u Jugoistočnoj Europi (SEE-HRC-NET Project), Istraživanje mladih, Osiguranje kvalitete u obrazovanju za demokratsko građanstvo (EDC-QA Project), Afirmacija romske mladeži (AFROM), Priručnici za ljudska prava. Posebna pozornost posvećuje se novim projektima Učenje za ljudska prava na sveučilištu i Kurikulum za ljudska prava i demokratsko građanstvo na sveučilištu.