Naseljavanje Mađara u Slavoniji 1880.-1910 - Vranješ-Šoljan, Božena (Array, 2003)
U članku se analizira problem organiziranog i politički motiviranog naseljavanja Mađara u Slavoniji potkraj 19. i na početku 20. stoljeća te utjecaj tog naseljavanja na demografsku sliku Hrvatske.