Nikola Tommaseo (1802.-1874.) u povijesnoj perspektivi: hrvatske i srpske kulturne i nacionalnoideologijske aproprijacije - Roksandić, Drago (Array, 2003)
Predmet su članka kulturne i nacionalnoideologijske approprijacije opusa Nikole Tommasea među Hrvatima i Srbima nakon njegove smrti.