Srbi u hrvatskoj i srpskoj historiografiji: problemi usporedbe dvije interpretacijske tradicije - Roksandić, Drago (Array, 2002)
Referirajući na polutisućljetni kontinuitet povijesti Srba u Hrvatskoj, članak identificira temeljne fenomene te baštine i poredbeno raspravlja njihove historiografske interpretacije na hrvatskoj i srpskoj strani.