Umreženo znanje: između kolektivnog zaborava i povijesnog pamćenja - Tuđman, Miroslav (2004)
Rad navođenjem primjera iz najnovije hrvatske povijesti pokazuje način na koji se u suvremenom svijetu sustavno krivotvore ili guraju u zaborav povijesne činjenice i interpretacije koje nisu sukladne interesima određenih međunarodnih krugova. Isto tako, u radu je predložen model umreženog autohtonog znanja kao jedini način obrane povijesnih činjenica i njihova ugrađivanja u nacionalni identitet.
Projekt MZOS
HRV