Romantizirana vizija prošlosti i kronika velikaške obitelji - Fališevac, Dunja (2003)
U članku se opisuje Kumičićev povijesni roman o uroti zrinsko-frankopanskoj, analizira se odnos romana prema povijesnim izvorima te se pokazuju modusi romantiziranja i osuvremenjivanja povijesnih događaja.
Projekt MZOS
HRV