Zavođenje običnošću (Hrvatski pjesnički naraštaj devedesetih) - Bagić, Krešimir (Array, 2002)
Rad donosi poetičku i stilsku stratifikaciju hrvatskoga pjesništva devedesetih i supostavlja ga neposrednoj pjesničkoj tradiciji. Posebno se naglašava sasvim nov odnos većeg broja novih pjesnika prema jeziku koji više nije prostor stjecanja novih iskustava (kao prije) nego ostaje tek sredstvo za prenošenje određenih poruka (kao i u nefikcionalnim porabama).