Između hrvatskoga i slavenskog identiteta. Odjeci neoslavističkih kongresa u hrvatskoj javnosti - Agičić, Damir (Array, 2003)
U tekstu se prikazuje kako su praćeni, te kakve su odjeke u hrvatskoj političkoj javnosti izazivali neoslavistički kongresi u Pragu 1908. i Sofiji 1910. S obzirom na odnos prema neoslavizmu, politička je javnost bila podijeljena.