Too much history per capita: Life of symbols in postwar Vukovar - Kardov, Kruno (Array, 2003)
Rad analizira proces teritorijalizacije ratnog sjećanja na primjeru grada Vukovara. Zbog ogromnih ratnih žrtava Vukovar je postao centralna točka hrvatskog nacionalnog identiteta, no iza apstraktne slike kriju su duboke podijele i razmimoilaženja na lokalnoj razini. Tu dolazi do izražaja njegova konfliktna multietničnost i svakodnevne borbe za postavljanje partikularnih sjećanja u centar javne sfere.