Tommaseov Foscolo - Roić, Sanja (Array, 1999)
Foscolo i Tommaseo, dva iznimno značajna autora tal. književnosti 19. stoljeća, odgojeni su u Dalmaciji. Vezuje ih također interes za filozofa G. Vica. Tematizira se Tommaseov pristup Foscolu.