Terensko istraživanje obrazaca uzimanja droge u četiri hrvatska grada: 1998 - Raboteg-Šarić, Zora (Array, 1999)
U radu se opisuju rezultati terenskog istraživanja obrazaca uzimanja droge i narkoscene u četiri hrvatska grada. Istraživanje je uključilo 279 korisnika droge iz Zagreba, Splita, Zadra i Pule a korištene su kvantitativne i kvalitativne metode istraživanja. Uspoređeni su korisnici "lakih" droga i korisnici heroina s obzirom na obrasce uzimanja droge i druga obilježja te narkoscena u različitim gradovima. Na temelju rezultata istraživanja predloženi su postupci kojima je cilj smanjiti interes korisnika za uporabom sredstava ovisnosti i uključivanje postojećih korisnika u programe liječenja.