Deideologizacija kao uzrok nekim promjenama u leksiku hrvatskoga standardnog jezika potkraj XX. stoljeća - Samardžija, Marko, lingvist (2002)
Na primjeru riječi "drug"/"drugarica", "gospodin"/"gospođa" i "radnik" pokazuje se kako je deideologizacija djelovala na promjene u hrvatskome standardnom jeziku.
Projekt MZOS
HRV