Pogovor. Ekohistorija: nova historiografska disciplina ili nova historijska znanost? - Roksandić, Drago (2002)
Rad problematizira moguće pristupe istraživanju međuodnosa čovjek-okoliš u povijesnoj perspektivi, vrednujući doprinos prevedene knjige.
Projekt MZOS
HRV