Horvatskie frazeologizmy "dati/davati košaricu" i "dobiti/dobivati košaricu" - Fink, Željka (2004)
U radu se analizira etimologija hrvatskih frazema "dobiti/dobivati košaricu" i "dati/davati košaricu", razmatra se njihova rječnička fiksacija kroz nekoliko stoljeća, te analizira promjena značenja i upotrebna sfera navedenih frazema kroz to razdoblje. Na kraju se navode frazeološki ekvivalenti analiziranih frazema u različitim slavenskim jezicima.
Nedostaje podatak o stranicama.
Projekt MZOS
RUS