La poetessa e il grammatico: su Gaspara Stampa e Giovanfancesco Fortunio - Roić, Sanja (Array, 2001)
U Veneciji 16. st. objavljena je posmrtno zbirka soneta Gaspare Stampe. U njoj ona spominje i Skjavuna Fortunia koji joj je pomagao u obrazovanju