Adaptacija posuđenica iz šest europskih jezika u hrvatskom - Dabo-Denegri, Ljuba; Dragičević, Dragica; Menac, Antica Nikolić-Hoyt, Anja; Pugh, Stefan M. Sočanac, Lelija; Žagar-Szentesi, Orsolya (2003)
Autori analiziraju adaptaciju posuđenica iz šest europskih jezika (talijanskog, madžarskog, njemačkog, francuskog, ruskog i engleskog) na fonološkoj, ortografskoj, morfološkoj i semantičkoj razini, prikazujući i povijesno-sociolingvističke uvjete koji su pogodovali posuđivanju iz navedenih jezika
Projekt MZOS
HRV