Adaptacija posuđenica iz šest europskih jezika u hrvatskom - Dabo-Denegri, Ljuba (Array, 2003)
Autori analiziraju adaptaciju posuđenica iz šest europskih jezika (talijanskog, madžarskog, njemačkog, francuskog, ruskog i engleskog) na fonološkoj, ortografskoj, morfološkoj i semantičkoj razini, prikazujući i povijesno-sociolingvističke uvjete koji su pogodovali posuđivanju iz navedenih jezika